Huidveroudering


Wat is huidveroudering?

Hoe graag we het ook zouden willen, huidveroudering zetten we niet stil. Vanaf ons 25e levensjaar neemt collageen in de huid af en wordt de huid minder elastisch. Het gevolg is dat je huid begint te verslappen, contouren verminderen en lijnen beter zichtbaar worden. In de hals en op de kaaklijn bijvoorbeeld, kan je huid wat gaan hangen. Als je ouder wordt, wordt de huid van je gezicht steeds slapper. De kwaliteit van je huid gaat achteruit. De huid kan steeds moeilijker haar dode of beschadigde huidcellen kwijtraken en vervangen door gezonde nieuwe huidcellen. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie afneemt. Daarnaast wordt de huid dunner en het onderhuidse steunweefsel verliest haar volume en stevigheid.

Het proces van huidveroudering kan niet gestopt worden, maar het kan wel beïnvloed worden. Hoe eerder de tekenen van huidveroudering aangepakt worden, hoe beter. Er zijn behandelmethoden mogelijk om huidveroudering aan te pakken. Echter blijft het moeilijker om bestaande rimpels aan te pakken. Daarom zijn veel behandelingen gericht op het zoveel mogelijk voorkomen van rimpelvorming en het uitstellen van het verouderingsproces. Deze behandelingen stimuleren de huid om nieuwe collageen en elastine vezels aan te maken, de componenten die er verantwoordelijk voor zijn om de huid er jonger uit te laten zien. 


Wat zijn de kenmerken van huidveroudering?

▪ Fijne lijntjes (vroegstadium van huidveroudering)
▪ Dynamische rimpels (diepe rimpels, ontstaan door gezichtsexpressie)
▪ Statische rimpels (diepe rimpels, ontstaan door genetische aanleg)
▪ Huidverslapping
▪ Zonbeschadiging 
▪ Pigmentvlekjes


Welke behandeling is geschikt voor mij?

Wellicht is een van de onderstaande behandelingen geschikt. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en huidconditie samen besproken. Er wordt er een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Op basis hiervan wordt gekeken welke behandeling het meest passend is. 

▪ Dermaceutic Milk Peel
▪ Basis microneedling behandeling
▪ Microneedling met SRS serum + masker 
▪ Dermaceutic Cosmo Peel 12% / 15% / 18% TCA
▪ Dermaceutic Cosmo Peel Forte