Acné


Wat is acné?

Acné is een aandoening met diverse oorzaken. We spreken van acné als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn.
Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acné komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug, bij zowel mannen als vrouwen rond de leeftijd tussen de 12 en 24 jaar.

Acné kan meerdere oorzaken hebben: genetisch, hormonaal, stress of het gebruik van verkeerde cosmetische producten. Bij het ontstaan van acné spelen er altijd meerdere factoren een rol: talg en een dikkere huid. Bij acné maken de talgklieren meer talg aan dan normaal. De huid voelt hierdoor vet aan en de poriën raken verstopt. De huid is daarnaast vaak verdikt omdat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt en er steeds talg blijft worden geproduceerd, dan knapt de porie van binnen en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Zowel lichte als ernstige vormen van acné kunnen worden behandeld. Dit gebeurt soms in combinatie met behandeling door een arts. De therapie bestaat uit verschillende onderdelen, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Zo wordt er in de meeste gevallen thuisproducten ingezet in combinatie met diverse peelings in de praktijk.


Wat zijn de kenmerken van acné?

▪ Pustels
▪ Papels
▪ Comedonen (mee-eters)
▪ Gerstekorrels 


Welke behandeling is geschikt voor mij?

Wellicht is een van de onderstaande behandelingen geschikt. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en huidconditie samen besproken. Er wordt er een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Op basis hiervan wordt gekeken welke behandeling het meest passend is. 

▪ Basis acné behandeling

▪ Dermaceutic Mask Peel
▪ Dermaceutic Milk Peel
▪ Renophase Azelaic Peel