Peelings


Wat doet een peeling met de huid?

Een peeling is een vloeistof die op je huid aangebracht wordt en het bovenste laagje aan dode huidcellen van je huid afhaalt. Hierdoor wordt je huid gladder, egaler en de teint van de huid frisser. Er zijn verschillende soorten peelings, elk met andere hoofdingrediënten, een andere werking en eigenschappen. Een chemische peeling lost de verbindende stof tussen de dode huidcellen van de bovenste huidlagen op en zodat deze afschilferen. Dit veroorzaakt een versnelde celdeling, waardoor de huid zich vernieuwt. Het zet de eigen huid aan het werk. Een peeling verwijdert de oude huidcellen, waardoor de nieuwe weer zichtbaar worden. 

Er zijn oppervlakkige peels, middeldiepe peels en diepe peels. Peelings op basis van Alpha Hydroxy Acids (AHA), Beta Hydroxy Acids (BHA) of Trichloorazijnzuur (TCA) worden frequent ingezet. Binnen Allon Heurkens Huid- en Lasertherapie wordt er gewerkt met uitsluitend oppervlakkige en middeldiepe peels van DermaceuticRenophase en Theraderm. Tijdens het intakegesprek wordt de huid beoordeeld en de wensen besproken van de patient. Op basis hiervan wordt gekeken welke peeling het beste aansluit. Daarnaast wordt er geadviseerd om de huid voor te bereiden met thuisproducten. Op deze manier bereid je je huid alvast voor op de peeling en behaal je ook meer resultaat met de peeling.


Welke indicaties kun je behandelen met een peeling?

▪ Acné 
▪ Acné littekens
▪ 
Overmatig talg 
▪ Grove poriën 
▪ Doffe teint
▪ Pigmentvlekjes


Contra-indicaties

▪ De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Ben je recent op (zon) vakantie geweest en ben je zongebruind? Wacht dan minimaal 4 weken voor je een afspraak maakt. 
▪ Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn in het te behandelen gebied. 
▪ Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je recent Botox, Fillers of Permanente Make Up (PMU) laten zetten in het te behandelen gebied? Wacht dan minimaal 3 weken voor je een afspraak maakt. 
▪ Heb je koorts of voel je je niet lekker? Dan kunnen we de behandeling niet uitvoeren.
▪ Bij gebruik van huid verdunnende medicatie, zoals Roaccutane, het gebruik van Hydrocortison of Hormoonbehandelingen kunnen we helaas niet behandelen. 
▪ Heb je recent een operatie gehad in het te behandelen gebied? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je recent bestraling ondergaan tegen behandeling van kanker? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je last van huidbeschadigingen- of infecties zoals eczeem, psoriasis, dermatitis of bijvoorbeeld een diabetische ulcera? Geeft dit vooraf aan. Een groot deel van de behandelingen kunnen niet worden uitgevoerd. 


Frequentie

Het aantal behandelingen hangt af van de huidconditie en het gewenste resultaat. Direct na de behandeling ziet de huid er rood uit en voelt deze warm aan. Na 1 á 2 dagen is de roodheid volledig weggetrokken. De huid kan nog wat droog en trekkerig aanvoelen de eerste dagen. Voorafgaande aan de behandeling wordt er tijdens het intake gesprek gekeken naar de wensen en verwachtingen. Meestal wordt er behandeld in kuurverband. Gemiddeld is dit 5 behandelingen om de 3 weken.


Nazorg adviezen

▪ Na de behandeling mag je 48 uur niet intensief sporten, zwemmen of naar de sauna.
▪ Tot 4 weken na de behandeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid kwetsbaar is.
▪ Smeer je huid tot 4 weken na de behandeling regelmatig in met een zonnecrème met minimaal SPF30, zoals de SunCeutic.
▪ Mogelijk begint de huid lichtjes te schilferen 2 tot 3 dagen na de behandeling. Trek niet aan deze velletjes! Dit kan donkere vlekken veroorzaken. Breng in dit geval extra moisturizer aan, zoals de K-Ceutic, HyalCeutic of RegenCeutic.
▪ Het schilferen na de behandeling zal ongeveer 5 tot 7 dagen aanhouden, waarna de huid weer langzaam gaat herstellen. 
Krabbel niet aan velletjes of korstjes, dit voorkomt littekenvorming.
Wees lief voor je huid! Ben in de dagen na een behandeling lief voor de huid, niet te hard met een handdoek over het gezicht wrijven of continue aan je gezicht zitten of het behandelde gebied. 
▪ De huid tot 7 dagen na de behandeling niet scrubben.
▪ Het gebruik van thuisproducten met Glycolzuur, Salicylzuur of Retinol staken tot 7 dagen na de behandeling. Na 7 dagen nog last van wat velletjes? Wacht dan ten minste totdat de huid geen velletjes meer vertoont en volledig intact is.