Microneedling


Wat doet microneedling met de huid?

Microneedling is een bewezen effectieve cosmetische behandelmethode. Het zorgt voor een stralende, egale en jonger uitziende huid. Na je 25ste levensjaar vermindert de aanmaak van collageen, een eiwit die zorgt voor een stralende en vollere huid. Microneedling stimuleert de aanmaak van o.a. collageen en gaat dus huidveroudering tegen. Daarnaast stimuleert het de productie van nieuw collageen en maakt het je huid glad en egaal.


Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de Dermica Goldpen, die op hoge snelheid minuscule verticale kleine gaatjes in de huid maakt. Gedurende behandeling wordt er gewerkt met tussenvloeistof zoals een serum. De behandeling kan een prikkelend, schurend gevoel geven. Er worden horizontale, verticale en diagonale banen gemaakt over de huid. Door het maken van de miniscule gaatjes gaat de huid van binnenuit herstellen. Tijdens dit natuurlijke herstelproces maakt je huid groei- en helende factoren aan, die een gunstige uitwerking hebben op je huidconditie. Het triggert de aanmaak van nieuwe cellen zoals collageen, de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Dat samen zorgt voor een nieuwe frisse huid, waarbij o.a. littekentjes, pigment en beginnende huidveroudering worden verbetert. 


Welke indicaties kun je behandelen met microneedling?

▪ Acné littekens
▪ Operatieve littekens
▪ Fijne lijntjes
▪ Pigmentvlekjes
▪ Grove poriën 
▪ Grove huidstructuur
▪ Algehele huidverbetering- en versteviging 
▪ Zonbeschadiging 


Contra-indicaties

▪ De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Ben je recent op (zon) vakantie geweest en ben je zongebruind? Wacht dan minimaal 4 weken voor je een afspraak maakt. 
▪ Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn in het te behandelen gebied. 
▪ Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je recent Botox, Fillers of Permanente Make Up (PMU) laten zetten in het te behandelen gebied? Wacht dan minimaal 3 weken voor je een afspraak maakt. 
▪ Heb je koorts of voel je je niet lekker? Dan kunnen we de behandeling niet uitvoeren.
▪ Bij gebruik van huid verdunnende medicatie, zoals Roaccutane, het gebruik van Hydrocortison of Hormoonbehandelingen kunnen we helaas niet behandelen. 
▪ Heb je recent een operatie gehad in het te behandelen gebied? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je recent bestraling ondergaan tegen behandeling van kanker? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je last van huidbeschadigingen- of infecties zoals eczeem, psoriasis, dermatitis of bijvoorbeeld een diabetische ulcera? Geeft dit vooraf aan. Een groot deel van de behandelingen kunnen niet worden uitgevoerd. 


Frequentie

Het aantal behandelingen hangt af van de huidconditie en het gewenste resultaat. Direct na de behandeling ziet de huid er rood uit en voelt deze warm aan. Na 1 á 2 dagen is de roodheid volledig weggetrokken. De huid kan nog wat droog en trekkerig aanvoelen. De collageenstimulatie van de behandeling werkt tot enkele maanden na de laatste behandeling door; dan is het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar. Voorafgaande aan de behandeling wordt er tijdens het intake gesprek gekeken naar de wensen en verwachtingen. Gemiddeld is dit 4 behandelingen om de 3 á 4 weken.


Nazorg adviezen

▪ Na de behandeling mag je 48 uur niet intensief sporten, zwemmen of naar de sauna.
▪ Tot 4 weken na de behandeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid kwetsbaar is.
▪ Smeer je huid tot 4 weken na de behandeling regelmatig in met een zonnecrème met minimaal SPF30, zoals de SunCeutic.
▪ Mogelijk begint de huid lichtjes te schilferen 2 tot 3 dagen na de behandeling. Trek niet aan deze velletjes! Dit kan donkere vlekken veroorzaken. Breng in dit geval extra moisturizer aan, zoals de K-Ceutic, HyalCeutic of RegenCeutic.
▪ Het schilferen na de behandeling zal ongeveer 5 tot 7 dagen aanhouden, waarna de huid weer langzaam gaat herstellen. 
Krabbel niet aan velletjes of korstjes, dit voorkomt littekenvorming.
Wees lief voor je huid! Ben in de dagen na een behandeling lief voor de huid, niet te hard met een handdoek over het gezicht wrijven of continue aan je gezicht zitten of het behandelde gebied. 
▪ De huid tot 7 dagen na de behandeling niet scrubben.
▪ Het gebruik van thuisproducten met Glycolzuur, Salicylzuur of Retinol staken tot 7 dagen na de behandeling. Na 7 dagen nog last van wat velletjes? Wacht dan ten minste totdat de huid geen velletjes meer vertoont en volledig intact is.