Pigment


Wat is pigment?

We spreken van pigmentstoornissen als er teveel of juist te weinig pigment in de huid aanwezig is. De huidtherapeut behandelt patiënten met hyperpigmentatie (teveel pigment) en met hypopigmentatie (te weinig pigment). Pigmentvlekken ontstaan door onregelmatige productie van melanine (het bruine of roodachtige pigment in de huid). Bepaalde triggers, met name blootstelling aan de zon zonder spf bescherming, veroorzaakt deze onregelmatige productie, die leidt tot kleur-ophopingen aan het huidoppervlak. Andere oorzaken zijn hormonale factoren (anticonceptiepil en zwangerschap) en post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) veroorzaakt door wondjes of littekens (denk aan een puistje of een diepe snee). Hormonale hyperpigmentatie en PIH worden beide versterkt door blootstelling aan de zon.

Er zijn verschillende behandelmethodes te kiezen. De keuze wordt bepaald door het type, de grootte en de locatie van de pigmentvlek, de diepte waarop de pigmentlaag zich bevindt en de concentratie van het pigment in de huid. 


Welke soorten pigment bestaan er? 

▪ Ouderdomsvlekken
▪ Melasma (zwangerschapsmasker)
▪ Hyperpigmentatie (donkere verkleuring)
▪ Hypopigmentatie (lichte verkleuring)


Welke behandeling is geschikt voor mij?

Wellicht is een van de onderstaande behandelingen geschikt. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en huidconditie samen besproken. Er wordt er een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Op basis hiervan wordt gekeken welke behandeling het meest passend is. 

▪ Dermaceutic Milk Peel
▪ Renophase Azelaic Peel 
▪ Microneedling met SRS serum + masker 
▪ Vitamine C peeling
▪ Glow Facial (vitamine C peeling i.c.m. microneedling)
▪ Theraderm Mela Peel
▪ Dermaceutic Mela Peel Forte