Couperose / Rosacea


Wat is couperose / rosacea?

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. De huidtherapeut helpt patiënten met couperose, spider naevus en rosacea om de gevolgen van vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen. Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën). 

Rosacea is een huidaandoening waarbij roodheid en een ontstekingsreactie in de gezichtshuid ontstaat. Bij rosacea zijn ook gesprongen bloedvaatjes aanwezig, maar deze gaan gepaard met kleine pusteltjes en bultjes. De rood of blauw gekleurde vaatjes bevinden zich meestal op wangen, neus en kin en soms ook in de hals of het decolleté. Ze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. Ze kunnen een tintelend, branderig gevoel veroorzaken of jeuken.

De gesprongen vaatjes ontstaan vanaf het 30e levensjaar en hebben verschillende oorzaken zoals, erfelijkheid, huidtype, alcoholgebruik en roken. Ook kunnen sommige geneesmiddelen, overmatige zonblootstelling en temperatuurschommelingen (vrieskou of saunabezoek) couperose en rosacea verergeren.

Er zijn diverse mogelijkheden om couperose / rosacea te behandelen. Tijdens het intakegesprek wordt bekeken welke behandelmogelijkheid het beste aansluit bij de huidconditie en de wensen van de patiënt. 


Wat zijn de kenmerken van couperose / rosacea?

▪ Teleangiëctastieën 
▪ Algehele roodheid
▪ Pustels
▪ Papels
▪ Grove poriën
▪ Gevoelige en kwetsbare huid


Welke behandeling is geschikt voor mij?

Wellicht is een van de onderstaande behandelingen geschikt. Tijdens het intakegesprek worden uw wensen en huidconditie samen besproken. Er wordt er een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Op basis hiervan wordt gekeken welke behandeling het meest passend is. 

▪ Coagulatie 
▪ Dermaceutic Milk Peel