Glow Facial


Wat doet de Glow Facial met de huid?

Vitamine C is de krachtpatser op het gebied van huidverbetering en wordt vooral in de zomer uitgevoerd. De vitamine C Glow Facial Peeling bevat een zeer hoge geconcentreerde 70% gestabiliseerde vitamine C en pakt effectief de eerste oorzaken van voortijdige huidveroudering aan en zorgt voor een heldere en stevige huid. Allerlei factoren zoals roken, stress, voeding en luchtvervuiling hebben invloed op onze huid. Hierbij worden vrije radicalen aangemaakt. Dat zijn kleine, uiterst actieve, agressieve deeltjes die veel schade kunnen aanrichten. De huid kan zich daartegen verdedigen, maar heeft daarbij wel hulp nodig. Antioxidanten zoals vitamine C helpen de huid te beschermen door deze vrije radicalen zoveel mogelijk te neutraliseren. Vitamine C is een van de krachtigste antioxidanten die er zijn en is essentieel voor de vorming van collageen, een lichaamseigen stof in het bindweefsel.

De Vitamine C Glow Peeling is geschikt voor iedereen, zonder downtime. Omdat er geen downtime plaats vind, geen schilfering of velletjes, kan deze behandeling juist in de zomer worden uitgevoerd. Het resultaat van de Glow Facial is een gezonde doorbloeding van de huid die een mooie glow krijgt en goed is gehydrateerd. Ook worden pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpeltjes minder. Daarnaast kan de huid zich beter beschermen tegen UV-schade en ziet de huid er voller en gladder uit. Deze behandeling kan het best ingezet worden in combinatie met microneedlingzodat de ingrediënten beter en dieper in de huid opgenomen kunnen worden. 


DE GLOW-FACIAL IS DÉ ZOMERBEHANDELING


Welke indicaties kun je behandelen met de Glow Facial?

 Pigmentvlekjes
▪ Onderhoud melasma
▪ Verbetering van de huidteint
▪ Fijne lijntjes
▪ Beginnende rimpeltjes


Contra-indicaties

▪ Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn in het te behandelen gebied. 
▪ Heb je recent Botox, Fillers of Permanente Make Up (PMU) laten zetten in het te behandelen gebied? Wacht dan minimaal 3 weken voor je een afspraak maakt. 
▪ Heb je koorts of voel je je niet lekker? Dan kunnen we de behandeling niet uitvoeren.
▪ Bij gebruik van huid verdunnende medicatie, zoals Roaccutane, het gebruik van Hydrocortison of Hormoonbehandelingen kunnen we helaas niet behandelen. 
▪ Heb je recent een operatie gehad in het te behandelen gebied? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je recent bestraling ondergaan tegen behandeling van kanker? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je last van huidbeschadigingen- of infecties zoals eczeem, psoriasis, dermatitis of bijvoorbeeld een diabetische ulcera? Geeft dit vooraf aan. Een groot deel van de behandelingen kunnen niet worden uitgevoerd. 


Frequentie

Het aantal behandelingen hangt af van de huidconditie en het gewenste resultaat. Direct na de behandeling ziet de huid er glanzend uit en is de huid volledig gehydrateerd. De collageenstimulatie van de behandeling werkt tot enkele maanden na de laatste behandeling door; dan is het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar. Voorafgaande aan de behandeling wordt er tijdens het intake gesprek gekeken naar de wensen en verwachtingen. Gemiddeld is dit 3 behandelingen om de 4 weken.


Nazorg adviezen

▪ Na de behandeling mag je 48 uur niet intensief sporten, zwemmen of naar de sauna.
▪ Tot 4 weken na de behandeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid kwetsbaar is.
▪ Smeer je huid tot 4 weken na de behandeling regelmatig in met een zonnecrème met minimaal SPF30, zoals de SunCeutic.
▪ Mogelijk begint de huid lichtjes te schilferen 2 tot 3 dagen na de behandeling. Trek niet aan deze velletjes! Dit kan donkere vlekken veroorzaken. Breng in dit geval extra moisturizer aan, zoals de K-Ceutic, HyalCeutic of RegenCeutic.
▪ Het schilferen na de behandeling zal ongeveer 5 tot 7 dagen aanhouden, waarna de huid weer langzaam gaat herstellen. 
Krabbel niet aan velletjes of korstjes, dit voorkomt littekenvorming.
Wees lief voor je huid! Ben in de dagen na een behandeling lief voor de huid, niet te hard met een handdoek over het gezicht wrijven of continue aan je gezicht zitten of het behandelde gebied. 
▪ De huid tot 7 dagen na de behandeling niet scrubben.
▪ Het gebruik van thuisproducten met Glycolzuur, Salicylzuur of Retinol staken tot 7 dagen na de behandeling. Na 7 dagen nog last van wat velletjes? Wacht dan ten minste totdat de huid geen velletjes meer vertoont en volledig intact is.