Definitieve laserontharing


Wat is laserontharing?

Allon Heurkens beschikt over de Diode ICE laser (755+808+1064 nm) met SHR functie. Deze laser is krachtig, effectief en veilig. De ontharingslaser produceert licht met hoge energie. Door deze energie wordt het pigment van het haartje opgewarmd en haarzakje vernietigd. Hierdoor kunnen er geen haren terug groeien. Met deze methode is ongewenste haargroei goed te behandelen.

Voordat er gestart wordt met het behandeltraject is het belangrijk dat alle haren aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat je vanaf 4 weken voor de eerste behandeling te haren niet mag verwijderen door middel van epilatie, harsen of andere technieken waarbij gebruik gemaakt wordt van bijvoorbeeld een touwtje. Daarnaast moet er tijdens het intake gesprek de haren zichtbaar zijn. Het is belangrijk om de hoeveelheid haren, de dikte, kleur en diepte van de haarfollikel te bepalen om een behandelplan op te kunnen stellen.  

Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht die zorgt voor geleiding van de laserstraal. We plaatsen de behandelkop van de laser op de huid en geven pulsen af. Deze pulsen voelen aan als elastiekjes die tegen de huid schieten. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar goed te ondergaan.

Er wordt gestreefd naar een permanente haarreductie van 80%. Het resultaat is een mooie gladde huid zonder stoppels of irritaties van bijvoorbeeld harsen of scheren. Het haar dat doeltreffend is behandeld komt nóóit meer terug, maar er kan geen 100% garantie gegeven worden. Het is namelijk altijd mogelijk dat sommige haren terugkomen onder invloed van hormonen of het gebruik van medicatie.

Heeft u blond, grijs, rood of wit haar, dan kunt u helaas niet terecht voor laserontharing. Hierbij ontbreekt namelijk het benodigde pigment voor de laser.


Welke indicaties kun je behandelen middels laserontharing?

▪ Overmatige haargroei
▪ Folliculitis barbae
▪ Sinus pilonidalis 


Contra-indicaties

▪ De behandeling kan niet plaatsvinden op een zongebruinde huid. Ben je recent op (zon) vakantie geweest en ben je zongebruind? Wacht dan minimaal 4 weken voor je een afspraak maakt. 
▪ Sommige medicamenten kunnen een lichtovergevoeligheidsreactie geven. Geef daarom altijd van te voren aan of u medicatie gebruikt.
▪ Tijdens de behandeling mag er geen koortslip aanwezig zijn in het te behandelen gebied. 
▪ Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je recent Botox, Fillers of Permanente Make Up (PMU) laten zetten in het te behandelen gebied? Wacht dan minimaal 3 weken voor je een afspraak maakt. 
▪ Heb je koorts of voel je je niet lekker? Dan kunnen we de behandeling niet uitvoeren.
▪ Heb je recent een operatie gehad in het te behandelen gebied? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je recent bestraling ondergaan tegen behandeling van kanker? Geef dit vooraf aan. Een groot deel van behandelingen kunnen niet uitgevoerd worden.
▪ Heb je last van huidbeschadigingen- of infecties zoals eczeem, psoriasis, dermatitis of bijvoorbeeld een diabetische ulcera? Geeft dit vooraf aan. Een groot deel van de behandelingen kunnen niet worden uitgevoerd. 


Frequentie

Er zijn ongeveer 8 tot 10 behandelingen nodig om het maximale resultaat te behalen. Dit verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van huidtype, haarkleur en haardikte. Haren met een normale dikte verdwijnen het eerst. Stugge haren worden aanvankelijk dunner om geleidelijk aan te verdwijnen. De beste resultaten worden verkregen met donkere haren (zwart of bruin) in combinatie met een lichte huid. Hormoongevoelige lichaamsdelen zoals het gelaat, oksels en bikinilijn dienen 1x per 6 weken te worden behandeld. Overige lichaamsdelen 1x per 8 weken. 


Nazorg adviezen

▪ Na de behandeling kan de huid soms nog wat gevoelig of warm aanvoelen. Let daarom tot 24u na de behandeling op met intensief sporten, zwemmen of naar de sauna gaan.
▪ Tot 4 weken na de behandeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid extra kwetsbaar is voor zonlicht.
▪ Smeer je huid tot 4 weken na de behandeling in met een zonnecrème met minimaal SPF30, zoals de SunCeutic.
▪ Je mag absoluut niet harsen of epileren wanneer je bezig bent met laserontharing. Scheren is wel toegestaan. 
Wees lief voor je huid!